4 Ocak 2010 Pazartesi

Veda, ölüme meydan okuyan bir kuşağın hikayesi.

Filmde sadece Atatürk'ün hayatı anlatılmıyor, aynı zamanda bir döneme ışık tutuluyor, filmde dostluk, savaş, aşk, sevgi gibi konular 'insan olmak' çerçevesinde tekrar ele alınıyor. 'Veda' Salih Bozok'un anlatımıyla, bu dostluğun, Atatürk’ün hayatının dönüm noktalarının, vatanı kurtarmak için ölüme meydan okuyan bir kuşağın komutanının hikayesi…
Veda'nın amacı, Atatürk'ü sadece Türkiye'ye anlatmak değil, aynı zamanda tüm dünyada Atatürk'ün tanınmasını sağlamak.

9 yorum:

  1. İlk kez bir Türk filmi fragmanı beni heyecanlandırdı. Umarım bir gün bir yerli film içinde işte budur diyebiliriz. Kim bilir belkide o film bu filmdir.

    YanıtlaSil
  2. Fragmanı çok güzel. İnşallah filmin kendisinde çok güzeldir. Fragman müziğiyle kişileriyle gerçekten etkiledi beni.

    YanıtlaSil
  3. Tizerı izleyince gerçekten çok heyecanlandım. Cast daha şimdiden çok hoşuma gitti. Seçilen oyuncular, henüz filmi izleyemediğimden görünüş olarak sanki bu roller için yaratılmış gibi gözüküyor. Sabırsızlıkla bekliyorum. Atatürk'ün Dolmabahçe Sarayında yatağında yatarkenki hali gerçek resmindeki ile nerdeyse aynı, çok benzer. Livaneli'nin bu filme yaptığı müziğide çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Zülfü Livaneli gibi büyük bir yazar ve sanatçının elinden çıkan bu film eminim ki Mustafa Kemal'i insancıl yönüyle ve objektif şekilde yansıtan bir yapım.Henüz izlememiş olsak bile şimdiden elinize ve yüreğinize sağlık sayın Livaneli.

    YanıtlaSil
  5. Deniz Özmen9 Ocak 2010 06:26

    Çok özenildiği belli olan filmde emeği geçenlere şimdiden teşekkür etmeli. Oyuncu tercihinde çok isabetli, müziği şimdiden heyecan uyandıran ve Livaneli'nin gözünden izlemenin tarifsiz hisler yaşatacağına inandığım Veda filmini merakla bekliyorum. Deniz Özmen

    YanıtlaSil
  6. bir "güneşi içenler türküsü", teşekkürler!

    YanıtlaSil
  7. Filmin fragmanı muhteşem. Çok büyük emek verildiği görülüyor.Fragmanı izleyipte duygulandığım ender filmlerden.
    Emeği geçen herkesi kutluyorum.
    Bu piyasada şansının çok yüksek olmasını, diğer gelecek güzel yapıtlar için çok istiyorum.
    Bolşanslar.
    Leyla Tuna

    YanıtlaSil
  8. Heycanla bekliyorum, ozellikle 18 yas civarindaki genclerin sadece filim olarak degil eserin ruhunu da hissederek seyretmeleri gerek.Cunku bu film holywood searyosu degil yasanmis gercek, tarih, bizim tarihimiz.

    YanıtlaSil
  9. "Veda" o kadar etkileyici bir filmi ki anlatmaya kelimeler yetmez, mutlaka izlemek gerek. Atamızın o eşsiz zekasına, liderliğine, hoşgürüsüne, olağanüstü karakterine ve en önemlisi vatanseverliğine kalbinizin en derinlerinde bir kez daha hayran oluyorsunuz. Bu toprakların ne şartlar altında kazanıldığını asla unutmamalıyız ve unutturmamalıyız... hayatım boyunca bu güne kadar izlediğim en güzel filmdi, Emeği geçen herkeze, başta Zülfü Livaneli'ye sonsuz teşekkürler..

    YanıtlaSil