28 Ocak 2010 Perşembe

Büyük Role Böyle Hazırlandı: Sinan Tuzcu


Veda'da Mustafa Kemal Paşa’nın 25 yaş - 45 yaşındaki sahnelerini canlandıran Sinan Tuzcu’nun çekimleri 5 hafta sürdü.
5 hafta boyunca her gün 5 saatlik makyaj, saç ve bıyık uygulaması yapıldı. Trablusgarp’ta ve Çanakkale’de lider bir komutanı, Dumlupınar’daki Başkomutanı, Latife’nin eşi, Fikriye’nin ölümsüz aşkını; Atatürk’ü canlandıran Sinan Tuzcu’nun saçlarının ön kısmı kazıldı ve özel peruk yapıldı. Tuzcu için mavi lens kullanıldı ve takma burun kullanılmadan her çekim öncesi burnuna özel bir madde ile 250 kat uygulama yapıldı.

5 yorum:

  1. muhteşem bir ekip çalışması.Dört gözle filmi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Tarihe tanıklık edip aktarmak hele gençliğin ve ülkenin sancılı günlerinde bir milletin küllerinden tarih yaratan yüce önderimizin gelecek kuşaklara önemli bir aktarım sağlayacağına inandığım sanat eserinizi saygı ve büyük bir zevkle izleyeceğime inanıyorum Hatıralarına YİNEDE BİRŞEY YAPABİLDİK DİYEMEYECEĞİMİZ TÜM KAHRAMANLARA VE SİZLERİN EŞSİZ ÇABASINA TEŞEKKÜÜÜRRLEEEER!

    YanıtlaSil
  3. Hayatımda hiçbir filmin beni bu kadar etkilediğini hatırlamıyorum.Ulu önderimize ve vatanı uğruna can vermiş nice askerimize olan saygım bin kat daha arttı.Filmi izlerken gözlerim dolu dolu izledim.Büyük üstat Zülfü Livaneli mükemmel bir işin altına imzasını atmış.Tek kelimeyle mükemmeldi,duygu yüklüydü.Filmde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...

    İzindeyiz Atam ! Seni çok özlüyoruz...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir film. Keşke bu filmin hakkı olan 2-3 milyon bilet kesilseydi. Emeğinize sağlık!

    YanıtlaSil
  5. selam
    allahaskina birisi bana söylesin
    veda film ne zaman almanya sinemalarina gelecek?
    hamburg kentinde hangi sinema gösterecek?
    lütfen yardimci olurmusunuz
    saygilar

    YanıtlaSil